Izvorul Faurului F1

 

Acum 500 de ani, când strămoșii noștri au descoperit izvorul Faurului, au dorit ca fiecare trecător să-și astâmpere setea din această minune a naturii.

Acum totul este realitate: POŢI ŞI TU!

Căscioarele este așezată în Microregiunea Greacă de-a lungul văii Dunării în sud-estul câmpiei Burnazului, situată pe o terasă înaltă a Dunării la 55 – 60 m altitudine absolută.

Prima atestare documentară a localității Căscioarele are loc la 26 februarie 1576 (D.I.R. B, Sec.XVI, V, 4, Doc. 217), când domnitorul Alexandru Mircea întărește lui Stan din Corbi si jupâniței Caplea “Radovanul de Mijloc şi un sat anume Ghindeni, cu tot hotarul, până la hotarul cu Căsciorenilor“. Începând din acea perioadă se sapă fântâni și susurul izvoarelor potolește setea fiecărui trecător.

Căscioarele se bucură de o climă continental temperată, fără schimbări bruște de temperatură. Media anuală este de 250C, temperatura medie a lunii iulie fiind de 340C, iar a lunii ianuarie de -30C. Cantitatea medie anuală de precipitații este de 750-800 mm.

Apa care are originea într-un acvifer (zăcământ subteran, protejat de orice fel de poluare) provine dintr-o sursă exploatată prin una sau mai multe emergențe naturale sau foraje şi este îmbuteliată în apropierea sursei, cu precauții de igienă deosebite. După o evaluare locală şi analiză a situației de igienă a sursei, probele de apă la analize de radioactivitate, fizico-chimice, fizice şi microbiologice au fost luate direct de la sursă și verificate la 4 mari laboratoare din țară.